Årskurs 4-6

Ak-4.jpg

Påskens händelser

Påskvandring, åk 4

Upplev påskens berättelse och budskap med hjälp av drama. Tillsammans får vi vandra genom berättelsen genom att förflytta oss mellan kyrkans rum och se olika  scener utspelas. 2 x 30 min. Gruppen delas i två grupper. Ena gruppen vandrar och under tiden pysslar den andra och tvärtom.
S:t Eskils kyrka i handen.

Påskspel

Vi erbjuder ett spännande påskspel som rymmer både komedi och dramatik. Spelet förmedlar på ett enkelt sätt påskens innebörd för barnen. Spelet tar ca 30 minuter.
Vendelsö kyrka.

Julens händelser

Adventssamlingar med julkrubba

Vi berättar om advent och jul och sjunger några av de vanligaste advents- och julpsalmerna tillsammans. Vissa samlingar innheåller även teater.

Studiedag

Döden och livet, åk 5-6

I livet möter vi på olika sätt döden.
I allhelgonatid erbjuder vi en halv studiedag. Under en förmiddag får eleverna möjlighet att formulera sina tankar kring död och liv.
Dagen rymmer samtal, skapande aktivitet och paus för egen medhavd lunch/matsäck.

Studiebesök i kyrkan

- Sjung sånger och lyssna till orgeln.

- Följ med på en guidning i kyrkan.

Bibeläventyret

Ett äventyr genom Bibelns platser och berättelser. Tre tillfällen per del i Bibeln, NT och GT. Eleverna får en bild av de bibliska ländernas geografi och utmanas att tänka på vad Tio Guds bud betyder. Bibeläventyret är framtaget för att passa skolans miljö och önskemål. Eleverna får i sitt eget klassrum höra berättelser ur Bibeln och får en känsla för hur de hänger ihop. Dessutom har de kul under tiden.

Vi berättar och spelar teater om vartannat. Även eleverna kan delta.

Alla aktiviteter för din klass hittar du här!

Föräldrar

Årskurs 6

Vi deltar gärna på ett föräldramöte

i samarbete med UNGSAM.

ABC- alla barn i centrum

Studiecirkel för föräldrar med barn mellan 3-12 år. Fyra träffar som innehåller diskussioner med andra föräldrar och konkreta verktyg samt forskning om föräldraskap. Samarbete med Haninge kommun.

Läs mer om ABC och tider

Boka i god tid

Aktiviteterna blir fort fullbokade så var ute i god tid. Det går även att boka till nästa termin.

Bokning och frågor

Karin Lind 08-555 670 44