Förskoleklass – årskurs 3

Påskens händelser

Påsksamling

F-klasser: Flanellograf.

åk 1-3: Konstnärligt gjorda lerfigurer, som placerats ut i landskap.

åk 2-3 får även träffa två av Jesu lärjungar.

åk 3 får dessutom höra om när Petrus möter Jesus efter uppståndelsen.

Gruppen bör inte vara större än 20 barn. Då kan alla se och följa med. Halva gruppen deltar i påsksamlingen medan de övriga påskpysslar. Sedan byter grupperna plats. Samlingen tar ca 30-45 min. Föräldrar är välkomna!
Jordbro kyrka.

Påskspel

Vi erbjuder ett spännande påskspel som rymmer både komedi och dramatik. Spelet förmedlar på ett enkelt sätt påskens innebörd för barnen. Spelet tar ca 30 minuter.
Vendelsö kyrka.

Julens händelser

Julkrubba

Adventssamlingar med visning av  julkrubban. Vi sjunger även kända jul- och adventspsalmer och sånger tillsammans.

Abrahams barns julkrubba

Krubban visas i Brandbergens bibliotek. Kristen och muslimsk tradition om Jesu födelse. Ett samarbete mellan Svenskakyrkan, Islamiska föreningen i Brandbergen och biblioteket. 30 min.

Adventssamlingar
med julspel

Barnen får genom drama träffa personer från Bibelns berättelser och sjunga julens sånger och psalmer.
Vendelsö kyrka och Jordbro kyrka.

Bibeläventyret

åk 3. Ett äventyr genom Bibelns platser och berättelser. Tre tillfällen per del i Bibeln, NT och GT. Eleverna får en bild av de bibliska ländernas geografi och utmanas att tänka på vad Tio Guds bud betyder.

Bibeläventyret är framtaget för att passa skolans miljö och önskemål. Eleverna får i sitt eget klassrum höra berättelser ur Bibeln och får en känsla för hur de hänger ihop. Dessutom har de kul under tiden. Vi berättar och spelar teater om vartannat.
Även eleverna kan delta.

Alla aktiviteter för din klass
hittar du här!

För föräldrar

ABC- alla barn i centrum

Studiecirkel för föräldrar med barn mellan 3-12 år. Fyra träffar som innehåller diskussioner med andra föräldrar och konkreta verktyg samt forskning om föräldraskap. Ett samarbete med Haninge kommun.

Boka i god tid

Aktiviteterna blir fort fullbokade så var ute i god tid. Det går även att boka till nästa termin.

Bokning och frågor

Karin Lind 08-555 670 44