Kryckan

S:t Eskils kyrka

Leif Wiking, Carina Ekman, Yngve Holm och Katija Smalliakowa

Kryckan är Österhaninge församlings mötesplats för daglediga, hemlösa, missbrukare och människor som är utsatta i samhället. På Kryckan kan man alltid få en kopp kaffe och värme. Här serveras frukost och lunch och det finns möjlighet att träffa andra människor. Vi har tid för samtal, både spontant och enskilt i samtalsrummet. Vi erbjuder även dusch och rena kläder för den som behöver. Varmt välkommen!

Sommartider

Kryckan har öppet t o m fredag 14 juli (utom Kristi him). Sen är det sommarstängt och öppnar igen 22 augusti.

Dagverksamhet öppettider

Tisdag, onsdag, torsdag
kl 8-14 Café, kl 8 Frukost, kl 12 Lunch
Tisdag kl 11.30 Lunchandakt

Fredag kl 8-13 Café

• Lunch kostar 20 kr
  • Frivilliga insatser behövs för att driva verksamheten, t ex hjälp i köket.
  • Möjlighet till samtal, enskilt eller i grupp.
  • Dusch, tvättmaskin och torktumlare finns.
  • Kläder och hygienartiklar till behövande.
  • Hjälp med kontakter i socialvård och sjukvård mm.
    Vid behov följer vi med som stöd.
  • Andakter och sinnesrogudstjänster

Oppna-rum-vt-14.jpg

Sinnesrogudstjänst

Sinnesrogudstjänst firar vi en lördag i månaden kl 18 i Vallakyrkan.
Fika från kl 17.

Datum hösten 2017

7/10, 4/11, 9/12

En sinnesrogudstjänst är ett möte mellan tolvstegsandligheten och den kristna tron. Man kommer inte för att dölja sina sår och ärr utan för att kännas vid dem. Drivkraften är ett personligt behov av kraft för tillfrisknande och ett drogfritt liv. Vi samlas för att be om sinnesro. Vi behöver sinnesro, mod, handlingskraft och förstånd att veta vad i vårt liv vi måste lämna och vad vi kan göra någonting åt. För några av oss väntar frestelser och möda så snart gudstjänsten är slut. Gudstjänsten avslutas med Sinnesrobönen:

Gud, ge mig sinnesro

att acceptera det jag inte kan förändra

mod att förändra det jag kan

och förstånd att inse skillnaden.

Orgel S:t Eskils kyrka

Vill du hjälpa till?

Det finns ett stort behov av varma och praktiska herrkläder, underkläder, skor, sovsäckar och hygienartiklar.

Har du något du vill skänka, tar vi gärna emot kläder och andra gåvor onsdag till torsdag kl 9-13.

OBS! Vi kan inte ta emot hemlagad mat från privatpersoner.

Orgel S:t Eskils kyrka

Värme kramar och respekt

Kryckan har blivit en viktig mötesplats för ensamma och utsatta i Haninge. Varje dag kommer mellan 80 och 100 personer hit för att äta lunch. En av de regelbundna besökarna är Lennart. Här träffar han folk, äter soppa och ”håller budgeten i schack”.

Kryckan

Sleipnervägen 111, 136 42 Handen

Österhaninge församling
Box 113, 136 22 Haninge

Telefon vx 08-555 670 00

Telefontid

Måndag-torsdag 8.15-12, 13-16.30, fredag 8.15-12, 13-16

Läs mer om

Tillgänglighetspris

Kryckan har tilldelats Haninge kommuns tillgänglighetspris 2013.

- Det är så fantastiskt, säger Carina Ekman, diakoniassistent på Kryckan.
- Det är ett stort erkännande för vår verksamhet och alla våra gäster. Prissumman på 25.000 kr går till Kryckans verksamhet.