Öppna rum våren 2018

Tema: Relationer

Tillsammans är starkt och skört som glas. Vi blir till och helas genom våra relationer, men som också kan såra oss. Att älska är att ta en risk men där finns också löftet om gemenskap – att dela små och stora ting och skapa årsringar som möts och förenas. I våra relationer finns allt att lära om ödmjukhet och medkänsla men också om den sunda självhävdelsen – att sätta en gräns när livsutrymmet luckras upp. Vi har bjudit in två spännande föreläsare som talar om hur vi håller kärleken levande.

"Det är lika viktigt att älska sig själv som att älska någon annan"

Laila Dahl

Jocke-Nomell.jpg

annikaborg.jpg

Meditation

- en källa till inre lugn. I en tid där vi ska vara tillgängliga på flera plan, är det lätt att förlora en del av sig själv i det yttre. Men bakom vardagsbruset finns stillheten med möjlighet att landa och höra dina innersta tankar. Återknyt kontakten med dig själv och med något större – Gud om man så vill. Ingen förkunskap krävs. Ingen kostnad. Drop-in. Ledare: Ann Thörnblad.

Onsdagar kl. 18-19 start 21/2 därefter 7/3, 14/3, 21/3 i körsalen. S:t Eskils kyrka

Håll kärleken levande

Varför spricker så många förhållanden? Hur löser man konflikter utan att gräla? Vilka är kärlekens olika språk? Att bli kär är ingen konst - men att hålla kärleken levande, när jobbet eller barnen tar all vår tid och kraft, är inte alltid så lätt.

Alf B Svensson är leg. psykolog, författare och en efterfrågad föreläsare när det handlar om hur man håller kärleken levande. Hans bok ”Håll kärleken levande” har sålts i mer än 100 000 ex. Föreläsningarna brukar locka fram skratt, leende igenkänning och bidra till ny inspiration.

Föreläsning torsdag 15 mars kl 18.30
S:t Eskils kyrka i Handen. Fri entré! ​

Att gå sönder och bli hel igen

- finns det läkning efter otroheten?
Otrohet är vanligare än vi vill tro och de flesta har någon slags erfarenhet av det - direkt eller i sin omgivning. Vad kan otrohet bottna i? Hur går man vidare? Blir man någonsin hel igen?

Laila Dahl, par- och relationsterapeut, artist och författare, föreläser kring sin självbiografiska bok om otrohet “Att gå sönder och bli hel igen”. Hon tar upp ämnen som känslomässig bearbetning och acceptans - på olika områden i livet. Vad gör man när tillvaron krackelerar och man går sönder inuti? Laila varvar föreläsningen med sina egna låtar.

Föreläsning torsdag 19 april kl 18.30
S:t Eskils kyrka i Handen. Fri entré! ​​

Skrivarstuga

Vi välkomnar dig som vill skriva och bli inspirerad av andra som också skriver. Skriv om ditt liv eller uttryck dig fritt. Kostnad: 320 kr. Ledare: Carita Wigell-Collmar. Anmälan senast 10/2 till Studieförbundet Sensus, 073-383 95 09 e-post: mari.abrahamsson@sensus.se.

Torsdagar start 15/2 kl. 15 , därefter varannan torsdag, 7ggr. S:t Eskils kyrka

Bibel-mm.jpg

Nyfiken på kristen tro

Den kristna tron rymmer en djup och levande andlighet, som har hjälpt människor att leva under 2000 år. Vi samtalar om kristen tro och hur vår egen tro ser ut. Ingen kostnad. Ledare: Attila Neumerker. Anmälan senast 12/3.

Tisdagar start 6/3 kl 18.30-20 i, därefter 20/3, 3/4, 17/4 och 8/5. S:t Eskils kyrka

Stillhet.jpg

En dag i stillhet

I kyrkans öppna rum får vi vara tillsammans i tystnad, med meditation och musik. Möjlighet till massage - bokas vid anmälan. Ledare: Eija Alpimaa Magnusson och Janine Wenzel.
Kostnad: 150 kr + 250 kr för massage. Anmälan senast 2/3.

Lördag 17 mars kl 9-17. Jordbro kyrka

Pilgrimsvandring

Anordnas tillsammans med Stockholms pilgrimscentrum, Tyresö, i maj och juni. För datum och intresseanmälan, kontakta Eva-Lisa Oldeberg, eva-lisa.oldeberg@svenskakyrkan.se, tel: 08-555 670 72.

Vandringsskor-2.jpg

Släpp loss din kreativitet

Att skapa något nytt kräver mod och utrymme - och gärna vackra och inspirerande miljöer. Utforska din egen kreativitet i en tillåtande och lekfull atmosfär. Vi tillbringar en vilsam och spännande dag i Österhaninge församlingshem och vackra Österhaninge kyrka, där du kan prova på att uttrycka dig genom sång och musik, eller genom att måla. Du kan välja två workshops under dagen - på samma tema eller två olika. Ange vid anmälan vad du helst vill delta i.

Ledare: Eva-Lisa Oldeberg och Charlotte Persson. Kostnad: 150 kr. Anmälan senast 28/5.

Söndag 10 juni kl 9.30-16.30. Österhaninge församlingshem och Österhaninge kyrka.

Anmäl dig här via e-post: haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller tel 08-555 670 00. Ange aktivitet, kontaktuppgifter som namn, telefon och e-postadress så att vi lätt kan nå dig med information. Aktiviteter med avgift betalas via hemskickad faktura. För skrivargruppen gäller annan information.