Podcast - Samtal om tro och liv

Logga_samtalomtroochlivweb-2.jpg Krister-Stenberg-podjpg.jpg

Lyssna till Österhaninge församlings podcast - Samtal om tro och liv. Följ kyrkoherde Krister Stenberg som samtalar om tro och liv med inbjudna gäster. Prenumerera gärna på kanalen så missar du inga avsnitt.

Avsnitt 9. Kyrka för Fairtrade

Österhaninge församling har precis blivit diplomerad som Kyrka för Fairtrade men varför ska kyrkan engagera sig i Fairtrade och vad innebär egentligen begreppet? Och du vet väl att din och min makt som konsument är stor! Så vad kan vi då göra för att faktiskt påverka levnads- och arbetsvillkor för människor som lever i länder med utbredd fattigdom, där många av de varor vi dagligen konsumerar produceras? Kyrkoherde Krister Stenberg reder ut begreppen tillsammans med Andrea Isaksson som är internationell samordnare i Österhaninge församling.

Avsnitt 8. Martin Luther - vem var han egentligen? Del 2

Här fortsätter samtalet om Martin Luther inför jubileumsåret 2017. Kanske är det dags att skaka av sig Luther från axeln och ta in den levnadsglada reformatorn. Här kommer vi lite närmare personen Martin Luther. Vi gästas av två av våra främsta Lutherkännare och entusiaster, Peter Strömmer och Göran Agrell, i ett samtal med kyrkoherde Krister Stenberg. Del 2/2.

Avsnitt 7. Martin Luther - vem var han egentligen? Del 1

Inför jubileumsåret 2017 sätter vi fokus på Martin Luther och här växer en annorlunda bild fram av mannen som initierade den protestantiska reformationen. För 500 år sen spikade han upp sina 95 teser mot avlaten. Kanske är det dags att skaka av sig Luther från axeln och ta in den levnadsglada reformatorn. Vi gästas av två av våra främsta Lutherkännare och entusiaster, Peter Strömmer och Göran Agrell, i ett samtal med kyrkoherde Krister Stenberg. Del 1 av 2.

Avsnitt 6. Relationssnack med Svenska kyrkans familjerådgivning

Varför är det ibland så svårt med relationer, varför förstår vi inte varandra och vad händer med oss två när vi blir tre? Det finns många fällor att ramla i men också oändliga möjligheter att utveckla relationen till den man älskar. Ibland behövs det hjälp på traven och här får vi höra kyrkoherde Krister Stenberg samtala med två experter på området, nämligen Anders Högberg och Magdalena Hjortstorp, från Svenska kyrkans familjerådgivning. Vi får också i ett kort inslag höra Lisbeth och Elving Brask, som har varit gifta i 50 år. Ja, hur gör man för att få det att lyckas?

Avsnitt 5. Påsken - den stora segern!

Vad betyder påsken för kyrkan och kristenheten och vilken innebörd har de olika påskdagarna? Hur kan mörkret bli till ljus och vilken påverkan har det på våra liv idag? Följ med i ett samtal om kyrkans viktigaste helg, påsken. Medverkar gör Kyrkoherde Krister Stenberg och prästerna Veronica Willner och Helena Edlund.

Avsnitt 4. Tro och andlighet

Alla bär vi väl mer eller mindre på frågor om tro och andlighet. Möt författaren och psykoterapeuten Patricia Tudor Sandahl i ett samtal med författaren och journalisten Ann Thörnblad. I samtalet diskuteras frågor som: Har Gud en kallelse för mig? Finns det ett speciellt uppdrag för mig och hur upptäcker vi det? Kan vi höra och se det?

Avsnitt 3. Kraften som vaknar

Har du nånsin hört kyrkoherde Krister Stenberg imitera Darth Vader! I ett samtal med prästen Leif Wiking hör vi vad vi kan lära oss av filmen Star Wars som nu är aktuell igen - om de stora krafterna, motpolerna Ondskan och den goda Kärleken. De pratar även om integration, mötesplatser och vad du kan göra som medmänniska.

Avsnitt 2. På flykt från mörkret

Om julevangeliet, att vara på flykt, mörker och ljus och kärlekens bärkraft. Kyrkoherde Krister Stenberg samtalar med prästerna Leif Wiking och Carl Henrik Widlund.

Avsnitt 1. Döden - en del av livet

Krister Stenberg pratar med Anders Lindgren, begravningsentreprenör på Halldoffs begravningsbyrå. Hur ser en dag ut och hur fungerar det när någon nära anhörig går ur tiden. Vi möter också prästen Eija Alpimaa Magnusson som berättar om begravningsgudstjänsten och även de samtalsgrupper församlingen erbjuder sörjande.

Andra medier