Själavård och tro

Vi vill vara en välkomnande och öppen kyrka där människor finner en plats, växer, möts i kärlek och varsamhet, och finner ro i Gud. Kyrkorummet erbjuder en stilla oas. En plats att stanna upp mitt i din vardag och stress – i din jakt efter livet.  Eller är det livet som jagar dig? Ger du dig själv tid att känna efter och samla tankarna. Vad är egentligen viktigast i ditt liv? Vad innebär det att vara människa? Vart är du på väg?
Ta vara på ditt liv för nu är din stund på jorden.

Appelblom.jpg

Samtal

Vi har tid att lyssna

I kyrkan finns det utrymme för det ostörda och kravlösa samtalet med någon som har tid att lyssna. Samtala om kraven och smärtan, ilskan, glädjen, sorgen, tvivlet och tron. Längtan, kärleken, ondskan, livet och Gud.

I kyrkan finns också möjlighet till en stilla stund mellan bara dig och Gud. Du kan även delta i en samtalsgrupp, föreläsningar, mm.

blad-frost

Samtalsgrupp för sörjande

En grupp som vänder sig till dig som har mist en anhörig eller vän. Vi samtalar i grupp om sorgen och saknaden, om begravningen, tiden före och efter dödsfallet mm. Vi samlas i S:t Eskils kyrka i Handen. Nya grupper startar regelbundet.

Nästa grupp startar 30/5 kl 14.00. Vi ses 6 träffar en gång i veckan. Anmälan och frågor till Eija Alpimaa Magnusson, präst, 08-555 670 53.

Se fler alternativ i Stockholms stift >

man.jpg

Kontakta oss

Vi erbjuder en själavård som är öppen för dig och för alla som behöver någon att prata med. En själavård är alltid under tystnadsplikt. Präst i Österhaninge församling finns tillgänglig vardagar kl 9-12 i S:t Eskils kyrka i Handen eller enligt överenskommelse, tel. 08-555 670 00

Jourhavande präst
Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon 112, kl 21-06 eller via
digitalt brev eller chatt. Chatten öppen kl 20-24.

blad-frost

Kyrkans sjukhusteam

Vi är ett team av präster och diakoner i Svenska kyrkan som finns på Handens sjukhus tillgängliga för patienter, anhöriga och personal oftast tisdag eftermiddag. Övriga tider enligt överenskommelse.

Vi erbjuder enskild andakt, stödsamtal i kris och sorg, själavård och förbön. Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.

broken heart

Familjerådgivning

Kyrkans Familjerådgivning i Stockholm erbjuder församlingsbor att söka kvalificerad hjälp i samband med samlevnadskriser och livskriser.

Besöksadress till Haningemottagningen:

Handenterminalen 1. Från Pendeltågs-uppgången, gå förbi Nordea. Ingång under Fonusskylten.
Tel. 08-615 11 70. Familjerådgivningens hemsida >

SVK Play

pojke-dam.jpg

Mötesplatser

Att umgås och känna gemenskap är viktigt för att vi ska må bra. Österhaninge församling erbjuder en mängd olika träffpunkter där människor kan mötas för en stunds gemenskap. Välkommen att ta plats i din församling.