Skolkyrkan

En resurs att räkna med

Svenska kyrkan i Österhaninge församling vill vara en resurs för barn, ungdomar och personal inom skolan - som samtalspartner, traditionsbärare och kunskapsförmedlare.

Undervisning

En del av Svenska kyrkans grundläggande uppdrag är att undervisa. I linje med förskolans och skolans läroplan och i samarbete med skolan kan vi ge kunskap om kristendom, livsfrågor, traditioner, moral och etik mm.

Paskvandring.jpg
Skolbarn.jpg _83_dsc_0927.jpg Foldrar.jpg

Gemensam dialog

Vi har ett mycket gott samarbete med många förskolor och skolor i Haninge kommun och här ger vi en överblick över det vi erbjuder skolor idag och tillsammans kan arbeta kring.

Har ni önskemål och funderingar kring andra teman är vi öppna för dialog.

Skolteam

Vårt skolteam har flera olika kompetenser - församlingspedagog, församlingsassistent, präst och diakon. Ibland har vi även hjälp av frivilliga krafter. Vi erbjuder en mängd aktiviteter, som kan ske såväl i våra kyrkor som ute på er skola.

Specialinbjudningar

Inför påsk och jul skickar vi specialinbjudningar till skolorna där skolklasser är välkomna att uppleva högtiderna med flera sinnen. Boka i god tid, tiderna blir fort fullbokade.

Skolteamet

Karin-Lind.jpg Henrik-Stenman.jpg
Karin Lind Elin Kornsäter Henrik Stenman

St-Eskils-kyrka.jpg Jordbro-kyrka-2.jpg Vendelso-kyrka.jpg

S:t Eskils kyrka

Runstensvägen 14, Handen

Jordbro kyrka

Moränvägen 17, Jordbro

Vendelsö kyrka

Skomakarvägen 18, Vendelsö

Aktiviteter för din klass hittar du här!

Skolavslutning

Kontakta oss i god tid om ni vill boka in er avslutning i någon av våra kyrkor. 08-555 670 00

Aktiviteterna blir fort fullbokade så var ute i god tid. Det går även att boka till nästa termin.

Bokning och frågor

se respektive årskurs i länkarna ovan.

Stöd vid kriser

Ibland gör livet ont. Om en elev, klass eller personal hamnar i en kris- eller katastrofsituation står vi till förfogande som ett stöd och en resurs. Kontakta oss på tel. 08-555 670 00

Studiebesök i kyrkan

Klasser/grupper i alla åldrar är välkomna på studiebesök i våra kyrkor. Ring och boka tid.

Information

Österhaninge församling bedriver en stor verksamhet för barn och ungdomar. Vi kommer gärna till er och berättar och delar ut foldrar om verksamheten.