S:t Eskils kyrka

S:t Eskils kyrka är församlingens huvudkyrka och fungerar som församlingens nav. Här ligger också församlingens expedition och förvaltning. Vi välkomnar dig till gudstjänst varje söndag kl 11.00 – året om!

S:t Eskis kyrka altare

S:t Eskils kyrka är byggd 1994 och rymmer en stor och härlig gudstjänstlokal med änglafönster och ett 10 meter högt, vackert suggestivt korfönster – en mycket omtyckt glasmålning av haningekonstnären Bosse Falk.

Kyrkan är rum för livet, kärleken och döden. Hela livet ryms. Här finns verksamhet för alla åldrar. I S:t Eskils kyrka är det lätt att bjuda till samling efter dopet eller begravningen i våra samlingslokaler och kyrkan ligger lätt åtkomlig bredvid Haninge Centrum.

Oppna-rum-vt-14.jpg

Öppna rum våren 2017

Luther – 500 år av reformation.

”Att ha Luther på axeln” har blivit ett talesätt. Reformatorn Martin Luther har blivit moralpredikanten som späder på vårt dåliga samvete och driver oss till hårt arbete. Men vart har Luther med nåden tagit vägen i vår tid? Den Luther som hävdade att inför Gud hjälper inga prestationer och att nåden är en ren gåva? Öppna rum-föreläsningarna i vår fokuserar på Luther men du kan också delta i samtalsgrupper eller släppa loss din kretivitet, skriva eller helt enkelt uppleva en stilla stund.

Orgel S:t Eskils kyrka

Musiken får ett stort utrymme här i
S:t Eskils kyrka. Ett blandat utbud med bl.a musikgudstjänster, konserter, lunchmusik varje onsdag och de årliga Orgeldagarna med en mängd inbjudna musiker m.m.
Varje tisdagkväll övar Österhaninge kyrkokör med körledare Mikael Fahlstedt.

Orgel S:t Eskils kyrka

Barn och familj

S:t Eskils kyrka har både fasta och öppna grupper. Här finns möjlighet att knyta kontakt med andra föräldrar. Barnen får känna glädje, trygghet och gemenskap i lagom stora grupper och lära känna kyrkans tro, kultur och traditioner. Barnen är värdefulla och viktiga i vår verksamhet!

S:t Eskils kyrka
och Österhaninge församlingsexpedition