Uthyrningsregler

Praktisk information och ordningsregler vid hyra av Österhaninge församlingshem

1. Hyresgästen disponerar en larmbricka med kod som bara fungerar under uthyrningstiden. Hyresgästen ansvarar för att låsa och larma vid uthyrningstidens slut, samt återlämna brickan till uthyraren enligt överenskommelse.

2. Hyresgästen ansvarar för att inga obehöriga vistas i lokalerna under uthyrningstiden. Ibland hyrs de olika våningarna ut separat. Hyresgästen blir i så fall informerad om det och ansvarar för att det egna sällskapet endast nyttjar den våning man hyrt.

3. Uthyraren informerar hyresgästen om vilka tider som gäller för den aktuella uthyrningen, ger praktiska instruktioner om hur köksutrustningen fungerar och visar var porslin, glas, bestick och städmaterial finns.

4. Uthyraren och hyresgästen går igenom lokalen innan uthyrningen påbörjas, för att se i vilken ordning lokalen är. Uthyraren informerar om utrymningsvägar och var brandsläckare finns i lokalen. Hyresgästen får möblera om i lokalen, men skall ta hänsyn till att utrymningsvägar ej blockeras. Hyresgästen förväntas lämna lokalen i samma skick och med samma möblering som vid uthyrningens början.

5. Vid alkoholservering ansvarar hyresgästen för att det sker under ordnade former. Det går bra att ta ett glas vin eller öl till maten, men inga starkare alkoholhaltiga drycker är tillåtna att förtäras i lokalerna. Ingen rökning inomhus. Utomhus är rökning tillåten på anvisad plats.

6. Husdjur får inte vistas i lokalerna.

7. Hyresgästen förväntas vara aktsam om lokaler och inventarier. Om något går sönder under uthyrningstiden, var vänlig meddela kontaktpersonen hos uthyraren. Det kan till exempel gälla köksmaskiner, porslin, glas eller andra inventarier.
På så sätt kan vi åtgärda och komplettera inför nästa uthyrning. I vissa fall får hyresgästen ersätta skador som uppkommit.

8. Hyresgästen lämnar hushållssopor i anvisat kärl. Hyresgästen tar med sig sådant som kan återvinnas - glas, stora platsförpackningar, kartonger och plåtburkar.

9. Hyresgästen skall städa lokalen, så att den är i gott skick inför nästa uthyrning. Vid uthyrning kvällstid ska lokalen vara städad, låst och larmad kl 22 (därefter slår automatlarm på).

Att tänka på vid hyrestidens slut:

- Stäng av spis, diskmaskin, kaffebryggare och vattenkokare.

- Städa lokalen och köket. Dammsug och våttorka golven (ej ekgolven), torka av bänkytor och bord.

- Städa toaletter och se till att alla vattenkranar är stängda.

- Släck levande ljus och all belysning i huset.

- Stäng fönster och dörrar

- Till sist, lås och larma byggnaden. Återlämna larmbrickan till uthyraren.

Vid frågor, ring 08-555 670 90 (vaktmästare).

Uppdaterad senast: 2016-01-18

Österhaninge